היזק בזדון – גניזה מחוסר אשמה

מהו היזק בזדון על פי חוק העונשין

סעיף 452 לחוק העונשין קובע, כי מי שהורס נכס או פוגע בו במזיד ושלא כדין דינו מאסר שלוש שנים.

מדובר בעבירה פלילית נפוצה מאוד שלעיתים רבות מתלווה להתנהגות או מעשים פליליים נוספים, כגון עבירות אלימות, איומים, הפרעה לשוטר, הצתה, התפרעות, גניבה, פגיעה ברכוש ועוד.

החקירה הפלילית

דוגמא לטיפול בתיק שעסקתי בו לאחרונה בעבירת היזק בזדון היה אירוע שהחל כסכסוך שכנים בשל חניית רכב, במהלכו אחד השכנים נכנס לרכבו ונסע לכיוון השכן השני (לקוח המשרד) בנסיעה איטית. לקוח המשרד נשען על פגוש הרכב עם רגלו וניסה להדוף אותו. כתוצאה מכך, נגרם לפגוש נזק בסך של אלפי שקלים.

בעל הרכב יצא מרכבו ומשם האירוע התדרדר לאלימות ולהשמעת איומים על ידי בעל הרכב ובהמשך להגשת תלונה במשטרה נגד לקוח המשרד בגין היזק בזדון.

לקוח המשרד נחקר באזהרה בעבירת היזק בזדון – גרימת נזק לרכב והוא מסר גרסה מפורטת בדבר ניסיון הפגיעה בו על ידי השכן. בהמשך, משטרת ישראל שלחה ללקוח המשרד מכתב ובו הודיעו לו כי בכוונתה לחתום עמו על הסדר מותנה במסגרתו הוא יודה בעבירה, יתחייב שלא לבצע אותה שוב ויפצה את בעל הרכב.

הלקוח התלבט האם לחתום על ההסכם ופנה אליי לייעוץ משפטי.

גניזת התיק מחוסר אשמה

מיד עם קבלת התיק לטיפולי הגשתי בקשה לצלם את חומר החקירה ולאחר שקיבלתי את החומר, גיליתי סתירות בעדותו של המתלונן, ראיות בדבר ביצוע של עבירות אלימות ואיומים של המתלונן כלפי הלקוח שלי לרבות הניסיון שלו לפגוע בלקוח באמצעות הרכב, איומים, קללות ועוד.

עקב כך, הגשתי בקשה לקיים פגישה עם הממונה האחראית במדור הסדר מותנה, הצגתי בפניה את כל הקשיים הראיתיים בתיק ועם סיום הפגישה – קיבלה המשטרה את עמדתי והתיק נגד הלקוח נגנז מחוסר אשמה.

ככל שזומנתם לחקירה או הוגש נגדכם כתב אישום בגין עבירת היזק בזדון הנכם מוזמנים להיוועץ עם עורך דין פלילי גיל ויינשטיין.