בית כלא צבאי
חייל אשר נשפט בגין עבירה צבאית והוטל עליו עונש מאסר בפועל, ירצה את המאסר בבית כלא צבאי או בבית מעצר באוגדות השונות. במאמר זה אתייחס לבית הכלא הצבאי בלבד.
עד שנת 2021 צבא ההגנה לישראל החזיק בשני בתי כלא צבאיים – כלא 4 וכלא 6 ושם נכלאו חיילים שנשפטו לעונשי מאסר או עצורים בגין תיקים פליליים.
החל מחודש אפריל 2021 צה"ל פתח את כלא 10 אשר איגד את שני בתי הכלא הישנים והמוזנחים. כלא 10 או בשמו הידוע נווה צדק, ממוקם במחנה בית ליד והוא מאובזר באבזור ובתשתיות החדישות ביותר שכוללים, בין השאר, מגרש ספורט, טלוויזיות בתאים, מקלחות ושירותים בכל תא, מעל 800 תאי כליאה, מרווח גדול יותר לכל כלוא. בהתאם, גם אמצעי האבטחה משוכללים יותר כך שהכלא רושת במאות מצלמות אבטחה וסביב הכלא נבנתה חומה גבוהה.
בכלא מספר פלוגות לכלואים וכן פלוגה לכלואות, הפרדה בין פלוגה של חיילים הזקוקים לפיקוח ופלוגת אנשי קבע.
מעבר בתי הדין הצבאיים לקריית המשפט סמוך לכלא 10
אחד החידושים המרעננים הוא שבתי הדין הצבאיים עברו גם הם, החל משנת 2022, לקריית המשפט שהוקמה בצמוד לכלא. בעוד שבעבר הכלואים והמלווים שלהם נאלצו לנסוע זמן רב כדי להגיע לבתי הדין הצבאיים בדרום, בצפון ובתל אביב, כיום, כל הדיונים המשפטיים מתנהלים סמוך לכלא 10 ובכך צה"ל חוסך כספים ומשאבים רבים בהובלת הכלואים לדיונים.
ביקורי משפחות בכלא צבאי – מספר טלפון לתיאום
חיילים השוהים בכלא צבאי זכאים לביקור קרוביהם, בדרך כלל החל מהיום השמיני לכליאה.
בעבר היו מתאמים את זמן הביקור והמועד באמצעות קצין העיר והיום יש להתקשר לחמ"ל בית הכלא במספרי הטלפון הבאים:
073-3103725 / 073-3103722 / 073-3103723 / 073-3103724.
הביקורים נעשים בימי ב' ו ד' בין השעות 13:00-16:00.
בביקור ניתן להכניס משקאות ומזון באריזות סגורות.
מה מותר להכניס לכלא צבאי – עצות זהב בטרם כניסה ל כלא צבאי
- מסמכים אישיים – ככל ויש ברשותכם מסמכים אישיים המעידים על קשיים, כגון: מצב רפואי מיוחד שלכם או של בני המשפחה, מצב נפשי, מצב משפחתי, מצב אישי, מצב כלכלי וכו', מומלץ מאוד לאסוף את המסמכים ולהתייצב עימם בבית הכלא. בתי הדין הצבאיים או קציני השיפוט מתחשבים מאוד במצב האישי של החיילים בעת גזירת העונש ולכן חשוב להציג את המסמכים.
- טלכרט – התקשורת עם העולם החיצוני תעשה אך ורק באמצעות טלפון ציבורי ולכן מומלץ להצטייד מראש בכרטיס חיוג – טלכרט, אשר יאפשר לכלוא לבצע שיחות טלפון. את הטלכרט ניתן לרכוש בסניפי הדואר.
- מוצרי היגיינה – ניתן להכניס לכלא צבאי סבון, שמפו ודאודורנט בבקבוקים שקופים בלבד.
- ביגוד – מומלץ להצטייד בלבנים, בגדים חמים לחורף, בגדי ספורט וקבקבים למקלחת.
- מצעים, שמיכה ומגבות.
- ספר – חיילים עצורים שלא יעבדו בזמן הכליאה, יעבירו את רוב הזמן במסדרים וברביצה על המיטה. כדי להפיג את השעמום מומלץ להביא ספר אחד לפחות.
- תפילין, טלית וספרי קודש – מותרים בהכנסה לכלא הצבאי.
- לא להתייצב עם חפצים יקרי ערך – חייל שנעצר או שמסגיר את עצמו יידרש להפקיד את הציוד האישי שלו ולא תהיה לו אפשרות לעשות שימוש בכסף או בטלפון הסלולארי. על מנת למנוע אירועים של היעלמות ציוד אישי, מומלץ לא להתייצב עם חפצים יקרי ערך.
- שעון – אפשר להכניס לכלא צבאי, מומלץ לא להצטייד בשעון יקר ערך.
- מכונת גילוח וסוללות – אפשר להכניס לכלא צבאי.
- דיסקמן ודיסקים.
- לא להילחץ או לפחד – סביבת הכלא אינה עויינת. מדובר בחיילים שהסתבכו בביצוע עבירה במהלך השירות הצבאי, כאשר מרביתם הגדול עריקים או משתמטים מהצבא. סביר להניח שתמצאו במהרה בני שיחה.
- להצטייד בסבלנות ורוגע – מדריכי הכליאה מבצעים את העבודה שהוטלה עליהם ואין להם עניין אישי עם מי מהחיילים העצורים.
לא יתאפשר להכניס בקבוקי זכוכית (דאודורנט או חפצים אחרים), ג'ינס, חגורה עם אבזם, סיגריות (ניתן לקנות באמצעות הקנטינה שכל חייל מקבל).
עורך דין גיל ויינשטיין מייצג חיילים רבים החשודים או נאשמים בביצוע עבירות פליליות בצבא – עריקות והשתמטות, עבירות סמים, עבירות בנשק, עבירות אלימות, עבירות מין ועוד. מומלץ לפנות לעורך דין צבאי מיד עם זימונך לחקירה או בטרם הסגרתך לרשויות הצבא ובטרם תחילת ההליך השיפוטי, שכן קיימת השפעה על תוצאות ההליך החל מהחקירה הראשונה. לקריאה נוספת אודות הליך החקירה ראו מאמרו של עו"ד גיל ויינשטיין "חקירת מצ"ח".
[av_button label='ליצירת קשר ומתן ייעוץ ראשוני – עו"ד גיל ויינשטיין: 050-6227776' link='manually,tel:050-6227776' link_target=" size='small' position='right' icon_select='yes' icon='ue854' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']