סירוב כניסה לישראל
בפתח הדברים חשוב לציין שלצורך ביטול סירוב הכניסה לישראל מומלץ להיעזר בעו"ד העוסק בתחום זה.
- לנוחיות הקוראים, מצורפת החלטת בית הדין לעררים בתיק בו ייצג עו"ד ויינשטיין את מסורבי הכניסה. בית הדין הורה לשחרר את הלקוחות ממעצר באופן מיידי, לאפשר את כניסתם לישראל ולהנפיק להם אשרת תייר (בתנאי להפקדת ערבות ומסירת כתובת) וכן חייב את רשות האוכלוסין בהוצאות בסך של 4,000 ש"ח !
כנסו כדי לקרוא את החלטת בית הדין לעררים
- במקרה אחר, סורבה כניסתה לישראל של אזרחית אוקראינה אשר ביקשה להיפגש עם בן זוגה הישראלי והיא נשלחה בחזרה לארץ מולדתה על ידי רשות האוכלוסין וההגירה. בהמשך, פנה בן זוגה באופן עצמאי ללשכת האוכלוסין בבקשה למתן אישור כניסה לבת זוגתו וההחלטה נדחתה. בשלב זה, פנה בן הזוג אל עו"ד גיל ויינשטיין אשר הגיש ערר פנימי על החלטת רשות האוכלוסין בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים ולשמחת כל הצדדים, הערר אושר וכניסתה של בת הזוג, אזרחית אוקראינה אושרה.
- באופן דומה, סורבה בקשתו של לקוח המשרד לזמן לישראל ידיד שלו – אזרח גינאה המשוונית. עו"ד גיל ויינשטיין הגיש ערר פנימי על ההחלטה והערר התקבל, כך שהתאפשרה כניסתו לישראל של ידיד הלקוח בכפוף להפקדת ערבות.
חשש להשתקעות בישראל
תיירים רבים אשר מגיעים לביקור במדינת ישראל, בעיקר ממדינות עולם שלישי (ומניסיון שלי רבים מהם מגיאורגיה או אוקראינה ו/או ממדינות אחרות שנחשבות בישראל לעולם שלישי ו/או ממדינות שמוגדרות כמדינות סיכון על ידי גורמי הביטחון) נתקלים ב סירוב כניסה לישראל, לא מקבלים אשרת ביקור לישראל, לא מורשים לצאת משערי נמל התעופה, מושמים במתקן המסורבים (מעצר של ממש) בנמל התעופה ומועלים לטיסה הבאה לארץ מוצאם, לעתים רבות תוך פחות מ – 24 שעות – זאת בשל חשש להשתקעות במדינת ישראל.
אלה חלק מהסיבות לסירוב הכניסה לישראל: עבר פלילי, עבר ביטחוני, שקרים בראיון הכניסה, חריגה ממועד היציאה בביקור הקודם, דרכון שתוקפו קצר מ – 6 חודשים, אי הבהרת מטרת הכניסה לישראל, אי הצגת כרטיסי טיסה חזור לארץ המוצא, סכום כסף נמוך לצורך ביקור ושהייה בישראל, אי מסירת כתובת מדויקת לביקור בישראל, אי מסירת מספר טלפון של איש קשר בישראל, אי הצגת תוכנית שהייה מסודרת לביקור בישראל, אי כניסה לישראל באמצעות נוהל הזמנת בן זוג או נוהל אחר של משרד הפנים ועוד.
ההחלטה האם לאפשר כניסה לישראל הינה החלטה בלעדית של משרד הפנים ולעתים רבות נתקלתי כי מדובר בהחלטות שערורייתיות, חסרות הגיון ולא צודקות.
מה ניתן לעשות כאשר ישנו סירוב כניסה לישראל – ערר על החלטת משרד הפנים על איסור כניסה לישראל
אדם שמסורבת כניסתו לישראל, ראשי להגיש ערר על ההחלטה לבית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל תשי"ב-1952 בגין סירוב כניסה לישראל. הגשת ערר מעכבת את סילוקו של המסורב ממדינת ישראל.
את הערר יש להגיש בהקדם המידי שכן, אחרת, יועלה מסורב הכניסה על טיסה חזרה למקום מוצאו.
אלה התנאים להגשת ערר בגין סירוב כניסה לישראל: מילוי טופס בצורה מפורטת ומדויקת עדיף שימולא על ידי עורך דין העוסק בתחום, פירוט העובדות, פירוט הנימוקים המצדיקים ביטול סירוב הכניסה לישראל, צירוף תצהיר חתום ע"י עו"ד וכן תשלום אגרה בסך 657 ש"ח (נכון לחודש יולי 2016). חשוב לדעת, כי בית הדין רשאי למחוק ערר שהוגש שלא כדין או שנפל בו פגם.
דיון בערר על ידי בית הדין לעררים
בית הדין לעררים רשאי לדון בערר שהוגש ללא נוכחות הצדדים או לזמן את הצדדים ולדון בו בנוכחותם. בית הדין לעררים ייבחן את החלטת משרד הפנים תוך שישים דגש על השאלה האם ההחלטה ניתנה על בסיס ראיות מנהליות סבירות או שמדובר בהחלטה שרירותית, האם נלקחו בחשבון כל השיקולים הרלוונטיים, האם ננקט כלי מידתי לפני שניתנה החלטת ה סירוב כניסה לישראל (למשל: הפקדת ערבות, חתימה של ערב צד ג', התחייבות וכו'). כמו כן, בית הדין ייבחן את נסיבותיו האישיות של המסורב – האם הוא מועסק במשרה קבועה בארץ מוצאו, האם יש לו צאצאים המתגוררים בארץ מוצאו, האם ברשותו נכס וכו'.
לקריאה אודות הנחיות ונהלי בית הדין לעררים.
לחצו כאן למסמכים (ולנוהל) לצורך הגשת בקשה למתן אשרת כניסה לתייר ממדינות המחייבות באשרת כניסה.
ככל ובית הדין יימצא כי החלטת הרשות הייתה חסרת היגיון, הוא יחייב את הרשות לאפשר את כניסתו של המסורב בתנאים (בדרך כלל מסירת כתובת בישראל, ערבות ועוד) ואף עלול לחייב את רשות האוכלוסין בתשלום הוצאות.
על החלטת בית הדין ניתן הגיש ערר לבית הדין לעניינים מנהליים.
עו"ד גיל ויינשטיין מתמחה בייצוג עצורים בנמל התעופה בן גוריון אשר משרד הפנים מסרב להכניסם לתחומי מדינת ישראל מחשש להשתקעות בישראל. לפניה לעו"ד ויינשטיין התקשרו למספר 050-6227776.